How to Choose Your Hosting Type
28 November, 2019 by
How to Choose Your Hosting Type
HERMES D.O.O., Jasmina Macur
| Še nobenega komentarja


Aplikacije Odoo Enterprise lahko gostite na treh različnih platformah: Odoo Online, Odoo.sh (namenski oblak) ali On-Premises z lastno infrastrukturo.
Primerjajmo prednosti in slabosti vsake platforme, da bomo lažje našli možnost, ki najbolje ustreza potrebam vašega podjetja.


Odoo Online: Preprostost

Odoo Online je SaaS (Software as a Service - programska oprema kot storitev). V nekaj sekundah in z nekaj kliki bo vaš Odoo v oblaku pripravljen za uporabo kjerkoli in kadarkoli. Celo e-poštni strežnik je predkonfiguriran!

Največja prednost Odoo Online je preprostost: nikoli vam ne bo treba skrbeti za tehnične zadeve, saj Odoo skrbi za vse. Odoo spremlja platformo 24/7, da zagotovi maksimalne zmogljivosti, Odoo ekipa pa bo poskrbela, da bo vaša oblačna platforma rasla z rastjo vašega podjetja! Poleg tega Odoo ekipa za podporo ponuja neomejeno odpravo napak in varnostnih posodobitev.

Odoo bo vsak dan naredil popolno varnostno kopijo vaše baze podatkov in jih kopiral na vsaj 3 različne naprave na različnih celinah. Iz centra za nadzor baz podatkov lahko v zadnjih treh mesecih prenesete katerokoli rezervno kopijo. Vi ste lastniki vaših podatkov! Prav tako lahko enostavno replicirate svojo produkcijsko bazo in kreirate začasno testno okolje, ki je lahko zelo koristno za implementacijo novih funkcionalnosti.


Z Odoo Online je upravljanje podatkovnih baz preprosto


Nudimo tudi nadgradnje najnovejše različice Odoo za vse aplikacije, gostovane na vašem spletnem mestu.

Na Odoo Online lahko namestite katerokoli certificirano aplikacijo, imenovano tudi osnovne aplikacije. To so aplikacije, ki jih je razvil, vzdrževal in nadgrajeval Odoo SA. Ena od certificiranih aplikacij, Odoo Studio, vam bo omogočila enostavno prilagoditev kateregakoli pogleda in poročil, ustvarjanje novih aplikacij ali celo izvajanje samodejnih dejanj (prilagajanje kode). Vendar namestitev aplikacij tretjih oseb ali spreminjanje izvorne kode na Odoo Online zaradi stabilnosti nista dovoljena.

Vse te dodatne storitve (gostovanje, vzdrževanje, podpora, varnostno kopiranje, nadgradnje) so vključene v ceno Odoo Enterprise. Nadzirajte svoje stroške in se izognite neprijetnim presenečenjem.

On-Premises: Neomejene možnosti

Če želite nastaviti celotno infrastrukturo za gostovanje lokalno, se lahko Odoo Enterprise namesti tudi na vašem strežniku.

To možnost priporočamo samo strankam z naprednim tehničnim znanjem, saj Odoo SA ne more nuditi nobene garancije niti pogodbe o zagotavljanju ravni storitev v zvezi z vašo infrastrukturo.

Ko gostite Odoo On-Premises, boste morali poskrbeti za številne tehnične zahteve, ki so lahko ključne za robustnost zmogljivost in stroške namestitve programske opreme. Tu so najpomembnejša vprašanja, ki si jih morate zastaviti pred izbiro te možnosti gostovanja:

 • Kakšna je raven storitev (t.i. »uptime«) in kako zagotavljati stabilnost (ko dodajate uporabnike, aplikacije ali obdelujete več podatkov)?

 • Kakšno politiko za obnovo po nesrečah imate vzpostavljeno?

 • Kako in kdaj lahko naložite varnostne kopije in kakšna je politika upravljanja s podatki?

 • Kakšno testno okolje je zagotovljeno?

 • Kdo je odgovoren za vzdrževanje in nadgradnjo aplikacij drugih proizvajalcev (Odoo SA je vedno odgovoren za vzdrževanje in nadgradnjo certificiranih aplikacij)?

Ko uporabljate Odoo On-Premises, imate popoln nadzor in avtonomijo svoje namestitve. Zato lahko uporabite katerokoli aplikacijo: certificirano, od drugega proizvajalca ali celo zgradite popolnoma novo po lastnih željah!


Odoo.sh: Najboljše iz obeh svetov in naš predlog izbire

Odoo.sh je t.i. PaaS (Platform as a Service - platforma kot storitev), ki jo upravlja Odoo SA. Odoo.sh vam omogoča, da z nekaj kliki postavite svojo oblačno platformo. Vključen je tudi e-poštni strežnik. Gre za obliko namenskega oblaka (»dedicated cloud«).

Odoo.sh je narejen za prilagojene implementacije Odoo: lahko preprosto namestite Odoo certificirane aplikacije in tudi vse tretje aplikacije, ki so na voljo v trgovini z aplikacijami Odoo.
Poleg tega boste našli vgrajena orodja, ki vam bodo pomagala razviti lastne nove aplikacije in funkcije po meri, kot so:

 • Integracija z Github-om

 • Spletni urejevalnik

 • Stalna integracija (svoj "runbot")

 • Razvojno in testno okolje

 • Upravljanje z verzijami programske kode (sledenje, razvejanje, verzioniranje, združevanje itd.)

 • Avtomatski testi za vse novosti

 • In še veliko več


Odoo.sh vam omogoča dostop do teh orodij

The platform is managed by Odoo SA, and we guarantee the same Service Level Agreement that we do for Odoo Online: 99.9% of uptime. We also do full, incremental backups of your production environment every day. These backups are kept on 3 distinct data centers, on different continents, allowing you to download any backups within the last 3 months.

Odoo.sh gives you the flexibility to choose the best deployment architecture (number of workers, storage, and number of staging environments) and lets you easily adjust your configuration as your needs evolve. The platform will scale as your company grows!

The platform gives you the best of both worlds: the deployment and maintenance convenience of Odoo Online combined with the freedom of Odoo On-Premises.

Migracija na drugo platformo

Vedno obstaja možnost za migracijo z ene platforme na drugo. Kompleksnost selitve bo odvisna od izvorne in ciljne platforme, zato jo bo Odoo SA v nekaterih primerih ponudil brezplačno. Če želite več informacij o kompleksnosti prehoda z ene platforme na drugo, nas lahko kontaktirate.

Povzetek
Izbira pravega okolja je pomembna odločitev, ki jo morate sprejeti, preden začnete uporabljati Odoo. Tu imate proste roke pri izbiri okolja, ki vam najbolj ustreza. Odoo Online je najboljša rešitev, če iščete standardno programsko opremo, ki jo je enostavno nastaviti in vzdrževati.

Uporaba Odoo On-Promises je prav tako možnost, vendar se morate prepričati, da veste, kaj počnete. Če želite uporabiti Odoo On-Premises, pa za to nimate ustreznega tehničnega znanja, toplo priporočamo, da se obrnete na nas.

Nazadnje je Odoo.sh najboljša možnost, če iščete prilagodljivo rešitev, z močnimi orodji za razvijalce in brez zahtevne sistemske administracije.

 
Vir: Odoo

Avtor originalnega članka: Bastien FoersterFocused on your business and sales

With experience, proven and easy steps, you can quickly and efficiently complete your processes

Sign in to leave a comment