6 funkcionalnosti, ki Odoo razlikuje od konkurence
Odoo je "all in one" poslovna digitalna platforma
17 junij, 2021 po
6 funkcionalnosti, ki Odoo razlikuje od konkurence
HERMES D.O.O., Boris Kodelja
| Še nobenega komentarja


Odoo je odlična rešitev za podjetja, ki iščejo celovito, moderno in v oblaku zasnovano platformo.  Po naboru rešitev, ki jih ponuja, trenutno še nima prave konkurence, zato se z njo spogledujejo tako velika kot tudi manjša podjetja.
Poslanstvo Odoo je pod eno streho združevati rešitev za kompleksne poslovne sisteme in jih povezati brez nepotrebnih integracij.

Odoo je spletna in prilagodljiva, programska platforma, ki ima na stotine profesionalno zasnovanih poslovnih aplikacij, ki so med seboj popolnoma združljive in takoj pripravljene za delo. Z vpeljavo poslovnega sistema Odoo podjetja pridobijo na učinkovitosti, predvsem na račun zmanjšanja odvečnih ali podvojenih postopkov, kar podjetjem pomaga prihraniti veliko ur dela.

Ob vzpostavitivi Odooje na voljo tudi mobilna aplikacija, ki deluje tako na Android kot IOS platformah.

Odoo • Text and Image

Kaj so torej bistvene funkcionalnosti, ki Odoo ločijo od konkurence?

1.    Celovit pogled na poslovanje 


Odoo je več kot le ERP sistem, saj ima v svoji osnovi vgrajene BI, CRM, orodja za marketing in druga, ki jih podjetje potrebuje za svoje delo. Odoo ima kot eno redkih orodij že vgrajena pametna poročila, s katerimi lahko hitro in preprosto pripravljate različne oblike in tipe izpisov, grafov, analiz. Ti so prilagojeni potrebam posameznih oddelkov in istočasno primerni za poslovodstvo.

Prek Odoo mobilne aplikacije pa lahko vodje poslovanje spremljajo tudi preko pametnih telefonov.

O tem, kako pomemben je 360 stopinski pogled na stranko, pa smo pisali v tem blogu.
Odoo • Text and Image

Odoo je eno redkih ERP in CRM rešitev s popolnoma integrirano BI analitiko.


2.    Komunikacije in organizacija dela z enim orodjem

Kako na enem mestu obvladovati stranke, klice, e-maile, ponudbe, povpraševanja … in biti učinkovit? Zaradi nepovezanosti in neučinkovitih sistemov zaposleni s preklapljanjem med programi porabijo veliko časa.

Pogost scenarij v podjetjih je za namen komuniciranja uporaba Microsoft ali drugih orodij, ki jih Odoo učinkovito nadomešča. Možna pa je tudi hibridna pot, kjer se Microsoft orodja integrira z Odoo.
V Odoo so se odločili za celovit pristop, saj celotna komunikacija poteka znotraj iste rešitve. Komunikacijo s kupcem lahko v celoti spremljate z enega mesta – od izdane ponudbe, e-mailov, nalog ali neposredne komunikacije povezane s posamezno aktivnostjo. Uporabnik sistema ima tako celovit nadzor nad izvedbo poslovanja na enem mestu.

Odoo • Text and Image

3.   Spletna stran in trgovina integrirana v Odoo


Danes vsako podjetje potrebuje svojo spletno prisotnost, vse bolj pa se pojavlja povpraševanje po spletnih trgovinah. Prepogosto pa se pozablja na povezavo z obstoječo ERP ali CRM rešitvijo. Odoo je na tem mestu popolnoma prehitel konkurenco, saj sta tako spletna stran kot trgovina del platforme, s čimer se izognete zahtevnim integracijam in iskanjem ločenih ponudnikov.

Trgovci so posebej navdušeni nad vgrajenim sistemom WMS, ki omogoča tudi integracijo z dostavnimi službami, avtomatično pa je podprto tudi skladišče z ročnimi čitalci in črtnimi kodami.  

In prav pri integracijah v praksi prihaja do največjih nesporazumov med naročnikom in izvajalcem.

Odoo • Text and Image

4.  Bogata tržnica rešitev


Odoo ima veliko skupnost in bazo partnerjev, ki pripravljajo posebne namenske programe, razvite posebej za Odoo. Ker je filozofija Odoo, da cena rešitve ne sme presegati vrednosti ene kave na dan, so tudi rešitve, ki jih pripravljajo ostali Odoo partnerji, velikokrat brezplačne ali pa cenovno ugodne in popolnoma združljive z Odoo sistemom.


5. Odoo studio

 
 

Ko že govorimo o povezljivosti in prilagodljivosti sistema, velja poudariti prednosti, ki jih prinaša Odoo Studio.

Uporabniki sistema lahko s pomočjo »povleci in spusti« prilagodijo obrazce in forme, ki jih potrebujejo za svoje delo, prilagajajo izpise in analize za vodstvo podjetja, ali pa pripravijo popolna novo aplikacijo / modul za nov oddelek ali projekt.

Ob uporabi Odoo Studia lahko popolnoma prilagodite Odoo svojim potrebam hitro in brez potrebe po programiranju.

6.   Obvladujete več podjetij doma in v tujini?

 Odoo je platforma, ki jo uporablja že več kot 6 mio uporabnikov po vsem svetu, saj ta podpira poslovanje v različnih državah, valutah in jezikih. Odpiranje novih podjetij v tujih državah, četudi poslujejo z drugačnimi denarnimi enotami, je preprosto.

V sistem dodate podjetje, izberete in namestite ustrezno lokalizacijo, ki jo zagotavlja Odoo ali njihov partner, nastavite parametre in začnete beležiti in spremljati poslovanje.

Odoo vam omogoča tudi pripravo konsolidiranih poročil. Poleg tega, da so taka poročila zakonska zahteva, so tudi temelj poslovodstva, na katerem lahko načrtujete nadaljnje poslovanje.

Odoo • Text and Image

Zaključek

Odoo je globalna, »all-in-one« platforma, ki za odličen denar ponudi več kot njegova konkurenca. Če razmišljate o vpeljavi moderne, a cenovno ugodne  poslovne rešitve v svoje podjetje, želite spletno trgovino, ki ne potrebuje dodatnih integracij,  integrirano komunikacijsko in analitično orodje, je Odoo idealna rešitev za vas. Odoo ponuja vse aplikacije znotraj ene rešitve, ima bogato tržnico popolnoma združljivih aplikacij, najbolj zahtevnim pa omogoča prilagajanje sistema lastnim potrebam. Kar jo na trgu dela posebno, pa so nizki stroški najema in vzdrževanja aplikacije. S pomočjo Odoo spletne rešitve lahko pokrijete praktično vse svoje procese v podjetju.
Če se tudi vi želite izogniti dragim in zamudnim integracijam, vas vabimo, da se pogovorite z našimi svetovalci. Skupaj bomo našli rešitev za vaše podjetje, 
Prijava za komentiranje